In 2024 vindt de 30e editie van "Goes-En-Passant" plaats.

De overzichtsexpositie in de Grote of Maria Magdalena Kerk is

                                           van 1 juni t/m 22 juni

Deelnemers en hun werk
De deelnemers in 2024 zijn:
en%20passant003048.gif en%20passant003047.gif en%20passant003046.gif en%20passant003045.gif
Home
En Passant
Deelnemers en hun werk
Uit de geschiedenis
en%20passant003044.gif
Deelnemers van voorgaande jaren
Al vroeg werd Frida gegrepen door het driedimensionale werk. Door in brons, mortel en keramiek te werken heeft zij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Haar inspiratie vindt zij veelal in de mens: forse vrouwen, stoere mannen en speelse kinderen. Haar beelden bevinden zich vaak op de grens van stilstand en beweging. Alweer een paar jaar heeft Frida het schilderen opnieuw opgepakt. Sinds enige tijd is zij gegrepen door een voor haar nieuwe materie: glas. Een nieuwe uitdaging, met nieuwe mogelijkheden.

Frida van Overbeeke – Verschuur, Indira Gandhilaan 4, 4463 JG  Goes

tel.: 0113-228793

mobiel: 06-40776488

 info@fridainbeelden.nl 

 www.fridainbeelden.nl 

 www.facebook.com/frida.vanoverbeeke 

Jack Willemsen; Beukenstraat 235, 4462 BZ  Goes;

tel : 0113 – 220582;

e-mail: loeswd@zeelandnet.nl  

 http://people.zeelandnet.nl/loeswd

Jack exposeert metalen sculpturen. Dit op het eerste gezicht dode en koude materiaal komt door de speelse wijze waarop Jack het bewerkt tot leven. Hij creëert vanuit de vlakke metalen plaat een ruimtelijke vorm met een krachtig spel tussen lijn, volume en constructie. 

De beelden schept hij vanuit zijn grote liefde voor het materiaal en hij gebruikt zijn vakkennis uit een jarenlange ervaring als bedrijfsleraar in de metaal.

 

Ilse van Loo – Remijn, Veerweg 55, 4471 NB Wolphaartsdijk;

tel.: 0113-581720; mob.: 06-29145144;

e-mail:  ilsevanlooremijn@gmail.com 

 www.inenuitdekunst.nl 

Beelden in roestvrij staal
 
Marian van Garsel, Meekrapstraat 18, 4451 AN  Heinkenszand
mobiel: 06-22768094
marianvangarsel@gmail.com
www.marianvangarsel.blogspot.nl
Johan Elenbaas,Groen Schuurtje 1, 4475 AV  Wilhelminadorp
tel.: 06-24798547
about:email info@jeschilderwerk.nl
ateliertzwartschuurtje@gmail.com
www.johanelenbaas.nl
Loes Muller, Middenhof 3A, 4411TW  Rilland
tel: 06-21502743
loesklaus@kpnmail.nl
Peter van Berkel; Oude Singel 87, 4461 RS  Goes
mobiel: 06-29362844
petervanberkel@hetnet.nl
www.vanberkelart.nl
Rinus Rentmeester, Ring 61/63,
4455 AD  Nieuwdorp
e-mail:  rentmeester@glasuus.nl 
           rinusrentm@zeelandnet.nl 
             
Bijzondere dozen:
 
Werken met klei en andere materialen is voor Marian altijd een uitdaging. De inspiratie haalt Marian uit de dagelijkse dingen die ze om haar heen verzamelt.
Door andere materialen toe te voegen zijn al Marian haar dozen uniek.
Voor Marian is het altijd opnieuw zoeken hoe ver ze kan gaan met de verzamelde materialen.
Het spelen en opbouwen van de dozen met (ijzer, hout, schelpen) al hun kwetsbaarheid resulteert vaak verrassend.
De fascinatie staat,
De inspiratie blijft,
De verbeelding is aan wie het werk bekijkt.

Peter van Berkel werd in 1956 geboren te Rotterdam. Peter is een kunstschilder in de ware zin van het woord. Zijn schilderijen lijken met een vanzelfsprekend gemak gemaakt. De vanzelfsprekendheid die zijn doeken uitstralen, is echter bedrieglijk. Elke streek staat op de juiste plaats, geen detail kan weggelaten worden zonder de harmonie te verstoren. Daarin ligt de kracht van het werk verscholen. Peter en zijn vrouw Elly hadden ook een aantal jaren galerie o.a. in Vlissingen en Middelburg en momenteel een open atelier in Kapelle.

Rinus Rentmeester woont en werkt in Nieuwdorp.

Ruim 23 jaar is hij actief met glas aan- en in de slag! Hij werkt al die jaren met koud-, warm- en heet glas. De laatste tijd werkt hij met uit de oven “getrokken” murrini. Met een aparte pate de verre techniek maakt hij een andere serie objecten. Deze twee technieken geven hem de vrijheid om te onderzoeken hoe hij met glas een beeld kan vormen van wat zich, niet zichtbaar, in onze omgeving bevindt en de schoonheid en sereniteit daarvan zichtbaar te maken. Deze processen boeien zowel de ambachtsman als de kunstenaar in hem. Miljoenen cellen van schepselen worden weergegeven in de objecten met murrini. Geheimen, deels wel en deels niet prijsgegeven liggen opgeslagen in die kleinste deeltjes van organismen. Hij maakt rollen van dun glas, in kleuren die laten zien waar het “schraapsel” vandaan zou kunnen komen. IJs van gletsjers, aarde, as of vurige lava…….of gewoon een plakje opgerolde achtertuin.      De rollen worden in stolpen bewaard als artefacten uit een lang vervlogen tijd.

Het tempo van ons bestaan, waarin we worden meegezogen, elke dag opnieuw, maakt ons gehaaste, misschien wel onrustige mensen. Ons toekomstbeeld vervaagt, we hebben meer met computers dan met de aarde dichtbij. We vergeten soms tijd voor onszelf te nemen, wat is écht belangrijk? De wereld staat op zijn kop: oude “vaste” waarden blijken vaak waardeloos.

Met zijn werk wil hij de puurheid, de eerlijkheid laten zien van datgene wat er echt toe doet… de aarde, onze eigen omgeving, haar levende wezens klein, kleiner, kleinst, want meer zijn we echt niet…

Loes exposeert met sieraden.

Ferdy Remijn (1986) is een illustrator en kunstenaar uit Zeeland.

Zijn werk bestaat uit wilde & huiselijke dieren gecombineerd met grafische vormen, insecten en elementen uit de natuur. Soms vertonen de dieren menselijke gewoontes, in de meeste gevallen zijn de dieren nieuwsgierig en bevinden ze zich in fantasierijke situaties.

De tekeningen zijn studies naar patronen in de vacht en de zoektocht naar eenvoud en balans. Het haartje voor haartje tekenen brengt hem dicht bij zijn onderwerp, alsof hij onder de huid kruipt van het dier dat wordt geportretteerd.

 

Hippie Leeuwin
Gladharige teckel
Wolven

Atelier Ferdy Remijn

Markt 21, Oostburg

openingstijden:

wo. t/m vrij. 10 - 12 & 13 - 17u.

zat. 10 - 12 & 13 - 16u.

+31 (0)6 48 70 55 22

shop | instagram | workshops

Loes is ooit begonnen met aquarellen en beeldhouwen. Zij is veelzijdig en werkt nu met zilver, vilt en koper om haar sieraden te maken. Wonend in de polder aan de Oosterschelde, staat de natuur centraal in haar werk. Loes heeft 4 jaar kunstacademie in Sint-Niklaas , richting edelsmeden gevolgd en om haar kennis hiervan bij te houden volgt zij nu les in Vlissingen aan de Kunstschool.

Johan Elenbaas: (1979). Thuis basis “atelier 't Zwart Schuurtje” in Wilhelminadorp.

Schildert het liefst stillevens (in een modern jasje of traditioneel) en Zeeuwse landschappen met olieverf.

Hij gebruikt hierbij traditionele technieken, die hij op de academie in Antwerpen heeft geleerd.

Schilderwerk met een losse toets maar erg realistisch op een afstand

 

.

Bruggen bouwen zal in de komende jaren haar thema worden. Het groeide langzaam in haar werk bij het zoeken naar verbindingen in vorm, kleur in diverse technieken op doek, board of papier. Het zijn de belevingen die vastgelegd worden. Soms is de vormgeving realistisch, soms wat meer geabstraheerd, maar altijd met de zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt en het water en de zee als inspiratiebron. Sommige tekeningen hebben een vrije verwerking in een collagetechniek gekregen. Het zijn haar “ scheursels”. Ilse is Lid van CBK Zeeland.