In 2020 vindt de 27e editie van "Goes-En-Passant" plaats.

De overzichtsexpositie in de Grote of Maria Magdalena Kerk is

                                           van 30 mei t/m 20 juni

Deelnemers en hun werk
De deelnemers in 2020 zijn nog niet bekend.
De deelnemers in 2019 waren:
Hé, wat is dat?
Mieke
Dagdromen
en%20passant003054.gif en%20passant003053.gif en%20passant003052.gif en%20passant003051.gif
Home
En Passant
Deelnemers en hun werk
Uit de geschiedenis
en%20passant003050.gif
Deelnemers van voorgaande jaren
Al vroeg werd Frida gegrepen door het driedimensionale werk. Door in brons, mortel en keramiek te werken heeft zij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Haar inspiratie vindt zij veelal in de mens: forse vrouwen, stoere mannen en speelse kinderen. Haar beelden bevinden zich vaak op de grens van stilstand en beweging. Alweer een paar jaar heeft Frida het schilderen opnieuw opgepakt. Sinds kort is zij gegrepen door een voor haar nieuwe materie: glas. Een nieuwe uitdaging, met nieuwe mogelijkheden.

Frida van Overbeeke – Verschuur, Indira Gandhilaan 4, 4463 JG  Goes

tel.: 0113-228793

mobiel: 06-40776488

 info@fridainbeelden.nl 

 www.fridainbeelden.nl 

 www.facebook.com/frida.vanoverbeeke 

Jack Willemsen; Beukenstraat 235, 4462 BZ  Goes;

tel : 0113 – 220582;

e-mail: loeswd@zeelandnet.nl  

 http://people.zeelandnet.nl/loeswd

Peter van Berkel; Biezelingsestraat 9, 4421 BL  Kapelle;
mobiel: 06-29362844
petervanberkel@hetnet.nl
 www.vanberkelart.nl
 
Marian van Garsel; Meekrapstraat 18, 4451 AM  Heinkenszand
Mobiel: 06-22768094
marianvangarsel@gmail.com
www.marianvangarsel.blogspot.nl
Michiel Paalvast; Oudestraat 20a, 4351 AV Veere;
mobiel: 06-38310149
michiel@paalvast.nl
www.michielpaalvast.nl
 
Jos Pielage; Asserlaan 17, 4334 EP  Middelburg
mobiel: 06-47180868
jospielage@gmail.com
www.jospielage.nl
Cor Hemmes; Nieuwe Kraayertsedijk 17, 4458 NK  's-Heer Arendskerke
tel.: 0113-269418
mobiel: 06-19526339
coringlass@gmail.com
Facebook Cor Hemmes
 
Kees Ingelse; Zwanenhof 25, 4332 DK  Middelburg
mobiel: 06-24571062
keesingelse@gmail.com
 www.atelier-afijneh.nl
Gezette liefde
De perfecte dag
Tuin in Veere

Anders dan veel schilders van stads– dorpsgezichten is Michiel Paalvast niet op zoek naar het stereotiep pittoreske. Voor alles wil Paalvast een schilderij maken met een compositie die staat. Met kleuren die spreken. Waarin contrasten de compositie krachtig maken. Paalvast zijn landschappen, straatjes en stillevens hebben een geheel eigen uiterlijk. Of het nu de Haven van Veere of een eenvoudige achtertuin is, hij weet steeds een prachtig evenwicht te bereiken tussen beschrijving en suggestie. Tussen los en vast. Tussen constructie en beweging. Paalvast maakt van schilderen een feest. Hij viert het leven met vorm en kleur.

Michiel Paalvast viert de schilderkunst

Volgde in Utrecht een basisopleiding schilderen en rondde enkele jaren geleden de kunstacademie in Antwerpen af (KASKA / DKO). Hij is steeds op zoek naar het vastleggen van het licht: de spanning tussen licht en donker, contrast en de werking van kleur hierop. Door te abstraheren, het weglaten van details die niet fundamenteel zijn, ontstaan interessante beelden.

“Het werk wat ik hier laat zien gaat over twee thema’s, die alleszins verwant zijn: over kwetsbaarheid, en over onderdrukking en uitbuiting. Het zijn alle twee thema’s die de breekbaarheid van het menselijk bestaan aan de orde stellen; over hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen maar vaak alles bepalen.”

Jos werkt mee aan het “Panorama Walcheren”.

In Zeeland geboren en na lange tijd daar weer teruggekeerd. InTilburg gestudeerd: eerst Nederlands; later beeldende kunst aan de kunstacademie.

Is pas ‘ laat’ gaan schilderen. Aanvankelijk vanuit zijn intuďtie; later werd het vooral moeder natuur die hem inspireerde om iets van die oneindige schoonheid te ‘ vangen’ in beeld en kleur.

Hij vindt het elke keer weer enorm spannend om zo’n indrukwekkend voorbeeld te volgen en er in alle bescheidenheid iets van weer te geven.

In zijn werkzame leven was Cor docent Frans, maar na zijn pensioen is er nu meer tijd voor artistieke bezigheden. Als kunstenaar is hij – op enkele workshops na – autodidact.

Hij werkt met verschillende materialen: keramiek, hout, steen, maar de laatste jaren vooral met warm glas: Glasfusie en Pâte de Verre. In deze expositie ziet u zijn Glasobjecten waaronder zijn ZEEUWSE-ZOMER-ZONNEN; sommige voor binnenshuis, andere voor in de tuin. Kleurrijk of Transparant: altijd zoekt hij naar de mooiste lichtbreking/schittering in het glas. In een persoonlijk contact vertelt hij u graag meer over zijn werk.

In ons dagelijks leven zijn voorwerpen zo gewoon geworden dat we hier makkelijk aan voorbij lopen, zoals bijvoorbeeld planten, schelpen, de zee, verweerd hout. Marian inspireert o.a. hout, de zee en de dagelijkse dingen om ons heen, omdat zij hier haar fantasie in kwijt kan, doordat zij er een mooi beeld in ziet. Dat heeft zij zeker  met verroest ijzer. Door te experimenteren met verschillende technieken in een object, ontstaan er verrassingen in een nieuw beeld. Naast deze objecten maakt zij ook sieraden.

Peter van Berkel werd in 1956 geboren te Rotterdam. Peter is een kunstschilder in de ware zin van het woord. Zijn schilderijen lijken met een vanzelfsprekend gemak gemaakt. De vanzelfsprekendheid die zijn doeken uitstralend, is echter bedrieglijk. Elke streek staat op de juiste plaats, geen detail kan weggelaten worden zonder de harmonie te verstoren. Daarin ligt de kracht van het werk verscholen. Los van de ontwikkelingen in de beeldende kunst waarin uitdrukking van identiteit en idee belangrijker lijken te zijn dan de vorm, bleef Peter juist met nooit aflatend enthousiasme zijn schilderkunstige techniek steeds verder vervolmaken.

Jack exposeert metalen sculpturen. Dit op het eerste gezicht dode en koude materiaal komt door de speelse wijze waarop Jack het bewerkt tot leven. Hij creëert vanuit de vlakke metalen plaat een ruimtelijke vorm met een krachtig spel tussen lijn, volume en constructie.

De beelden schept hij vanuit zijn grote liefde voor het materiaal en hij gebruikt zijn vakkennis uit een jarenlange ervaring als bedrijfsleraar in de metaal.