In 2018 vindt de 25e editie van "Goes-En-Passant" plaats.

De overzichtsexpositie in de Grote of Maria Magdalena Kerk is dit jaar

                                            van 16 juni t/m 7 juli 

 

Deelnemers en hun werk
De deelnemers zijn in 2018:
Hé, wat is dat?
Mieke
Regent het nog?
Drie gezusters
Dagdromen
Verwonderd
en%20passant003032.gif en%20passant003031.gif en%20passant003030.gif en%20passant003029.gif
Home
En Passant
Deelnemers en hun werk
Uit de geschiedenis
en%20passant003028.gif
Deelnemers van voorgaande jaren
Al vroeg werd Frida gegrepen door het driedimensionale werk. Door in brons, mortel en keramiek te werken heeft zij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Haar inspiratie vindt zij veelal in de mens: forse vrouwen, stoere mannen en speelse kinderen. Haar beelden bevinden zich vaak op de grens van stilstand en beweging. Alweer een paar jaar heeft Frida het schilderen opnieuw opgepakt. Sinds kort is zij gegrepen door een voor haar nieuwe materie: glas. Een nieuwe uitdaging, met nieuwe mogelijkheden.

Edy van den Abeele, Graafjansdijk B50a, 4554 BC  Westdorpe

tel: 06-57330984e-mail:

 edyenanja@gmail.com

Frida van Overbeeke – Verschuur, Indira Gandhilaan 4, 4463 JG  Goes

tel.: 0113-228793

mobiel: 06-40776488

 info@fridainbeelden.nl 

 www.fridainbeelden.nl 

 www.facebook.com/frida.vanoverbeeke 

Ilse van Loo – Remijn, Veerweg 55, 4471 NB Wolphaartsdijk;

tel.: 0113-581720; mob.: 06-29145144;

e-mail: ilsevanloo-remijn@planet.nl

www.inenuitdekunst.nl

Saskia Eggink, St. Jacobstraat 19, 4301 CG  Zierikzee
tel: 0111-417785 of 06-42891
 info@saskiaeggink.nl 
 www.saskiaeggink.nl
Janneke Rottier, Westwal 85a, 4461 CN  Goes
tel: 0113-228640
jannekerottier@zeelandnet.nl
www.jannekerottier.nlnl
Loes Muller, Middenhof 3A, 4411TW  Rilland
tel: 06-21502743
loesklaus@kpnmail.nl
Frans Kegels, Westdam 65, 4551 GC  Sas van Gent
tel: 0115-452323
mobiel: 06-39393936
beelden@franskegels.nl

 www.franskegels.com

Betsy de Jonge, Heinkenszandseweg 42, 4451 NX  Heinkenszand
kerab@kpnmail.nl
www.betsydejonge.nl
Het samengaan van chemie en creativiteit zit in het grafische werk van Saskia verweven. Destijds heeft zij een opleiding chemische techniek gedaan aan de HTS in Dordrecht. Hiermee werkzaam geweest en later, na verhuizing naar Zierikzee, een tekenopleiding gevolgd om in het onderwijs te gaan. Aanvulling op textiel gebied en handvaardigheid, maakte het geheel compleet. Jaren in het onderwijs gewerkt in deeltijd en de rest werd gebruikt om haar “grafische kunsten” te ontwikkelen. Hierin komen alle combinaties van opleiding en werk terug. Zie haar grafiek- of ets-collages. De ets-techniek staat bij Saskia voorop, maar zij gebruikt alle druktechnieken met elkaar om het eindresultaat te verkrijgen wat haar voor ogen staat. De meeste werken zijn dan ook unieke exemplaren. Ook het gebruik van tekst is echt haar ding. Kleine etsen zijn in oplage (als het loopt), maar worden met aquarel ingekleurd, waardoor ze toch van elkaar verschillen.  

Haar atelier, annex expositie- en verkoopruimte ligt in het centrum van Zierikzee. Op vrijdag en zaterdag is Saskia er aan het werk van 11-17 uur. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.

 

 

Verstilde landschappen en het oerbeeld van het beleefde landschap. De schoonheid van eenvoud en stilte, dat is het waar het in de werken van Janneke over gaat. Ze werkt met het concept “landschapsleegte”.

Geen mensen, dieren of cultuur. Met het paletmes opgebrachte verf vermengd met natuurlijke materialen

wordt een sfeer geschapen tot er een beeld naar voldoening ontstaat.

Kleurrijke gevoelige materieschilderijen. Zintuigelijke waarnemingen van landschap, waterpartijen, ondergelopen land geven de weerbarstigheid van de natuur weer. 

Aanleiding kan zijn een ervaring buiten in de natuur, een herinnering aan een wandeling.

Iedere dag weer andere beelden.

Loes Müller is in Vlissingen geboren en is nu woonachtig aan de Oosterschelde in de buurt van Rilland. 

Werd als kind al geïnspireerd door haar vader, hij maakte pentekeningen. Zij heeft als jong meisje les gekregen in het schilderen van de Vlissingse schilder Frans Naerebout.

In vier jaar tijd heeft zij de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen afgerond met het thema “beeldwerk “.

In de tussentijd is zij gaan beeldhouwen en bronsgieten. Het bronsgieten heeft zij van Marina Boonen geleerd.

Haar sculpturen in steen zijn meestal van Braziliaans speksteen gemaakt. Haar beelden zijn vaak organisch en naar het menselijk lichaam gericht. Sinds kort maakt zij gekantkloste sieranden van zilver- en koperdraad.

De rode draad in het werk van Frans is: “de magie van het ontmoeten”.

Alles wat hij beleeft kan aanleiding zijn tot het maken van een beeld, een serie beelden of uitmonden in een project. Series zijn gebaseerd op een thema zoals ‘Sporen’, ‘Documenten’.

In het project ‘Révélation’ (16m2) zijn gebeurtenissen uit zijn leven samengebracht.

Zijn werk is dan ook heel divers. De aard van een ervaring bepaalt in welke techniek hij zijn beleving daarvan het best kan her-beelden. Brons, glas, corten-staal zijn het meest gebruikt.

In projecten is het materiaalgebruik afhankelijk van het thema.

Het combineren van materialen is vaak een noodzaak om met een beeld zo dicht mogelijk bij de kern van zijn beleving te kunnen komen.

Opeidingen tekenen, schilderen en zeefdrukken, Academie voor Schone Kunsten in Eeklo(B) 1973-1982.

1984-2005 restaurator van aardewerk en porselein. Hier ontwikkelt zich het gevoel voor ruimtelijk werken. In 2000 ontstaan een serie kleine bronzen beelden. Hij besluit zijn vrije werk weer op te nemen.

Inmiddels exposeert hij in galeries, beeldentuinen en musea in Nederland, België en Duitsland. Hij werkt in opdracht voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheden.

In 2017 is zijn glasraamproject ‘Dialoog’ aangekocht door museum Het Warenhuis in Axel en permanent te zien boven aan de trap naar de eerste verdieping.

Lid van kunstenaarscollectief ‘AaquaArt’.

"Een beeld moet ziel raken, daarin ontmoet je elkaar zonder fratsen en daar gaat het mij om”.

 

Bruidspaar

Opgegroeid in Axel, te midden van de natuur.

De achtertuin was het land van de boer. Oma’s in Axelse dracht. Herinneringen aan een mooie jeugd waarin de zee altijd een belangrijke rol speelde.

Haar liefde voor de klei is ontstaan aan de Schelde waar ze bij mooi weer vaak te vinden waren. Met je handen in de modder, kokkels en mossels rapen.

Na een loopbaan als docente handenarbeid op een middelbare school in Vlissingen, in 1990 de klei weer opgepakt. Materclasses gevolgd bij internationale keramisten , o.a. in Engeland en Frankrijk. Sinds 2001 aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten en lid van het C.B.K. Zeeland.  

Haar werk heeft 2 kanten; Het cultureel erfgoed en haar vrije beelden in de vorm van poëtische koppen. Het cultureel erfgoed in de grote verscheidenheid van klederdrachten uit Zeeland, verbeeld in blauw/wit, soms in andere kleuren. De poëtische koppen ingekleurd met haar herinneringen. De blauw/witte beelden verfijnd, de koppen ruw en ongepolijst.

Meer weten? Kijk op www.betsydejonge.nl

 

Edy is in 1951 geboren te Westdorpe.Al 25 jaar maakt hij met acryl verf abstracte schilderijen op doek. Meestal op grote formaten. Als autodidact heeft hij vele verschillende tecnieken geprobeerd. Hij begon met heftige primaire kleuren. Nu zijn z'n schilderijen rustiger maar niet minder spannend. Het is steeds weer verrassend hoe hij met zijn speciale techniek bijzondere schilderijen creëert
Ilse legt vast wat ze voelt en beleeft. Soms realistisch, soms wat meer geabstraheerd, maar altijd met de zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt. Vastleggen is helemaal haar ding geworden: op papier, doek, in tekst, foto en film. Dit jaar heeft ze als hoofdthema "staketsels", die ze benadert vanuit verschillende standpunten. Beeldend onderzoek geworden naar: plaatsing, hoeveelheid, ritme, de verhoudingen tot elkaar en de verbinding met water en land. Lid van CBK Zeeland.
Ritmische verbindingen abstract
Ritmische verbindingen
Katse Veer